Pier Luigi Bersani, després de guanyar les eleccions italianes
Bersani assegura que mai governarà amb Berlusconi (Foto: EFE)
Roma

Bersani exclou qualsevol possibilitat de formar un govern de coalició amb Berlusconi

"La idea d'una gran coalició amb Berlusconi no existeix i mai existirà", ha assegurat el líder del centreesquerra, Pier Luigi Bersani, guanyador a les eleccions parlamentàries d'Itàlia. Bersani ha descartat qualsevol acord amb "Il Cavaliere" en una entrevista al diari "La Repubblica".

RedaccióActualitzat
El líder del centreesquerra, Pier Luigi Bersani, guanyador a les eleccions parlamentàries italianes, ha assegurat que "mai" governarà en coalició amb el centredreta de Silvio Berlusconi. En una entrevista al diari "La Repubblica", Bersani es mostra contundent en aquest sentit: "Ho vull dir amb tota claredat: "La idea d'una gran coalició amb Berlusconi no existeix i mai existirà".

El Partit Democràtic de Bersani va obtenir a les eleccions una àmplia majoria a la Cambra de Diputats però una victòria molt ajustada al Senat, amb només tres escons de diferència amb el Poble de la Llibertat de Berlusconi. El líder del centreesquerra italiana exclou un acord d'emergència nacional amb el partit de l'exprimer ministre, com va passar amb l'executiu tecnòcrata de Mario Monti, i respon a les declaracions de Berlusconi en què apel·la a la responsabilitat davant la situació delicada que han deixat les urnes, amb un Senat sense una majoria clara. Segons Bersani, "Berlusconi no concep la responsabilitat més enllà dels seus interessos i dels interessos del seu entorn".

Pier Luigi Bersani afirma en aquesta entrevista a "La Repubblica" que presentarà una proposta d'un "govern de canvi" amb set o vuit punts quan el president d'Itàlia, Giorgio Napolitano, el citi per rebre l'encàrrec de forma l'executiu. Segons el líder del Partit Democràtic, una de les qüestions més urgents és afrontar la crisi i trobar solucions per frenar l'atur. També assenyala que en el seu programa inclourà propostes per reduir el nombre de parlamentaris i endurir les mesures contra la corrupció.









Anar al contingut