Barcelona

Junqueras condiciona el suport d'ERC als pressupostos al fet que CiU expliqui millor que la culpa és de Madrid

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, insta CiU a explicar tantes vegades com calgui i tan bé com pugui que les retallades que es faran es deuen al tracte fiscal injust que pateix Catalunya. Creu contraproduent per al procés sobiranista que la gent pensi que la culpa és de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tornat a alertar que el govern de CiU no té garantit el suport de la seva formació als pressupostos del 2013. És més, diu que el vot afirmatiu d'Esquerra estarà condicionat al fet que el govern expliqui tantes vegades com faci falta i tan bé com pugui que les retallades que es faran es deuen al tracte fiscal injust que dispensa l'executiu espanyol a Catalunya.

Durant la intervenció al Consell Nacional del seu partit, Junqueras ha subratllat que és a Madrid on es decideix quants diners pot gastar-se la Generalitat perquè és allà on es recapten la majoria dels impostos i on es fixa la capacitat d'endeutament de les comunitats.

Per aquesta raó, considera inexplicable permetre que la gent pensi que és la Generalitat qui decideix sobre els seus comptes i aplica per decisió pròpia les retallades. Inexplicable, diu, i contraproduent per assolir el consens necessari per tirar endavant el procés d'independència.

En aquest sentit ha instat CiU a fer més pedagogia sobre aquesta situació i ha avisat que si finalment ERC "no pot acompanyar-los en els pressupostos, que no puguin dir que els agafa per sorpresa".

Apartar els imputats

Junqueras també s'ha referit als casos de corrupció política i ha insistit que, "a risc de ser injust", els càrrecs públics que estan imputats han de renunciar a les seves responsabilitats per no perjudicar la imatge de la política.

El republicà ha declarat que no es pot demanar un comportament exemplar dels ciutadans si el dels polítics no ho és.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut