Madrid

El rei estarà entre dos i sis mesos de baixa després de superar amb èxit l'operació d'una hèrnia discal

El doctor Manuel de la Torre, el metge en cap de l'equip que ha operat d'una hèrnia discal el rei Joan Cales, ha informat que durant la intervenció el monarca ha estat "absolutament estable" i que la recuperació és "molt bona". El metge també ha explicat que aquest tipus de cirurgia requereix una setmana d'ingrés hospitalari.

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles ha estat operat un altre cop, ara per tractar-li una hèrnia discal a la zona sacrolumbar. És la segona vegada que el monarca passa pel quiròfan en poc més de tres mesos i en la intervenció s'ha utilitzat un avançat sistema, únic a Espanya, per resoldre les molèsties que l'hèrnia li ocasionava per caminar.

L'operació s'ha acabat amb èxit cap a dos quarts de cinc de la tarda i ha durat unes tres hores. La intervenció, segons ha explicat un membre de l'equip mèdic, tenia per objectiu la descompressió neurològica i l'estabilització raquídia de la lesió. L'han fet el doctor Manuel de la Torre Gutiérrez i el seu equip a la clínica madrilenya La Milagrosa.

De la Torre ha comparegut davant la premsa per donar als periodistes tots els detalls d'una intervenció que, segons ha dit, ha estat "absolutament estable". També ha informat que la recuperació del monarca és "molt bona" i que aquest tipus de cirurgia requereix una setmana d'ingrés hospitalari. El metge ha anunciat que el rei estarà de baixa entre dos i sis mesos.

El rei "no necessitarà crosses"

L'operació ha requerit "l'extirpació de dos segments" herniats de disc, segons el cirurgià. De la Torre també ha anunciat que, quan el rei Joan Carles completi la recuperació, "no necessitarà crosses". Previsiblement, el pacient passarà a ocupar una habitació de la clínica demà dilluns i després d'abandonar el centre mèdic continuarà la rehabilitació al Palau de La Zarzuela.

El rei ja va ser operat del maluc al novembre i des d'aleshores camina amb dificultat i sempre amb crosses. Així se l'ha pogut veure en els últims actes oficials en què ha participat, caminant sempre lentament i amb molt de compte.

Aquesta nova operació ha obligat el monarca a suspendre, entre altres actes, el viatge oficial al Marroc, que tenia previst per dimarts, dia 5.

Visites reials, sense Urdangarin

El monarca ha arribat a la clínica privada La Milagrosa de Madrid a les 11.40 i s'ha dirigit als nombrosos periodistes que l'esperaven amb una frase curta: "Ja torno a ser aquí". Dues hores més tard, ho han fet la reina i les infantes, Elena i Cristina, en el mateix vehicle. Cap de les tres ha fet declaracions. En un cotxe a part, ha arribat el secretari de les filles del rei, Carlos García-Revenga.

A diferència de la visita familiar que el monarca va rebre després de la seva última operació, el novembre passat, quan se li va implantar una pròtesi al maluc esquerre, en aquesta ocasió el marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, no ha anat a l'hospital.

Finalment, els prínceps d'Astúries s'han sumat a la resta de la família passades les 15.20. Felipe i Letizia han estat rebuts a la porta del centre pel cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno. Després de baixar del cotxe, que ha conduït el mateix príncep, i abans d'entrar a la cínica, han saludat els nombrosos periodistes que treballen en aquesta informació.

Qui també s'ha acostat al centre per un interès "personal", segons fonts de La Zarzuela, és el doctor Ángel Villamor, que va operar el monarca en intervencions anteriors del genoll i del maluc i a qui l'uneix una relació d'amistat amb el pacient.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut