Una marxa fúnebre amb un taüt que simbolitzava la Sala Tallers va acomiadar l'espai. (Foto: ACN)
Una marxa fúnebre amb un taüt que simbolitzava la Sala Tallers va acomiadar l'espai. (Foto: ACN)
Barcelona

La Sala Tallers del TNC tanca durant dos anys per fer front a la baixada d'ingressos prevista

El TNC tanca durant dos anys la seva escena més contemporània per plantar cara a la caiguda dels ingressos que preveuen per aquest any.

RedaccióActualitzat
S'acaba la funció i s'abaixa el teló. Aquesta vegada, però, la cortina de la sala Tallers no s'alçarà en molt de temps. Si tot va com diuen, almenys dos anys. Aquest diumenge, després de l'última representació de "Groenlàndia", s'ha fet efectiva al decisió del Teatre Nacional de Catalunya de tancar aquesta sala.

És una de les mesures de la direcció per fer front a la baixada  d'ingressos prevista durant el 2013. Les altres són l'anul·lació d'un  espectacle programant al TNC i la reducció del nombre de funcions: de  les 430 previstes, només se'n faran 360.

Ferran Mascarell insisteix que el tancament és temporal, i que és la  manera que ha trobat la direcció del TNC de fer front a les dificultats  que ha creat l'encariment de l'IVA al sector cultural. De fet, segons el  conseller de Cultura el consum cultural ha baixat un 30% des d'aquesta  pujada.

Mascarell ha afirmat que abans de la crisi el Departament de Cultura  hauria pogut destinar recursos a evitar el tancament de la sala, però  que en les condicions actuals això és impossible i, per tant, s'ha hagut  de buscar una solució que no hipotequés el futur del teatre.

La Sala Tallers donava suport des de fa sis anys a l'escena teatral contemporània.
Anar al contingut