Barcelona

Pere Navarro veu inviable que el PSOE s'instal·li a Catalunya

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, veu impossible que a Catalunya s'instal·li una federació del PSOE, tal com han reclamat alguns dirigents socialistes. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Navarro ha dit que aquesta opció és la que li agradaria a la dreta.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, veu impossible que a Catalunya s'instal·li una federació del PSOE, tal com han demanat alguns dirigents socialistes. Preguntat sobre si creu que s'hi acabarà instal·lant el partit d'Alfredo Pérez Rubalcaba, la resposta ha estat: "No, el socialisme a Catalunya dividit seria una notícia molt bona per a la dreta". En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el màxim responsable del PSC ha assenyalat: "Avui han sortit les xifres de l'atur a Espanya, Més de cinc milions d'aturats. L'única alternativa possible que hi ha per solucionar aquesta qüestió per fer polítiques de creixement econòmic i de solidaritat és l'alternativa que hem d'oferir els socialistes a Catalunya i a la resta d'Espanya. Per tant, no li donarem aquesta alegria a la dreta".

Després de l'operació del rei Joan Carles, Navarro ha desitjat al monarca que es recuperi, però ha tornat a demanar que abdiqui a favor del príncep Felip: "Mantinc evidentment la meva proposta, amb respecte a la persona i al que ha significat per a la història d'aquest país, i quan dic d'aquest país em refereixo a Catalunya, perquè també va propiciar que el president Tarradellas tornés de l'exili. Però crec que ara fa falta encetar una altra etapa". El primer secretari del PSC ha defensat que s'obri un nou període monàrquic: "L'època de la república ja arribarà, no és aquest moment. Hem d'aconseguir que hi hagi una república en aquest país, però en tot cas crec que és un moment d'una segona transició i, malgrat el meu republicanisme, he de reconèixer que avui el príncep Felip podria arbitrar aquesta nova transició".






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut