Xavier Martorell en una imatge d'arxiu
Xavier Martorell en una imatge d'arxiu
Barcelona

Martorell dimiteix de la presidència de CDC a Sant Cugat

Oriol Pujol ha anunciat que Martorell plega "per motius de salut en primer lloc". Martorell, que s'ha vist presumptament implicat en la trama d'espionatge de Método 3, continuarà com a director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Xavier Martorell ha dimitit dels càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya a l'executiva local de Sant Cugat del Vallès, on fins ara n'era el president. L'anunci l'ha fet el secretari general de CDC, Oriol Pujol, després de la reunió de l'executiva de Convergència. Pujol ha dit que Martorell deixa els càrrecs "per motius de salut en primer lloc", ja que les pressions rebudes els darrers dies pel procés mediàtic iniciat al seu voltant "li han afectat la salut".

Martorell, que s'ha vist presumptament implicat en la trama d'espionatge que té com a centre l'agència de detectius Método 3, continuarà com a director general de Serveis Penitenciaris. Martorell seguirà, doncs, al govern de la Generalitat, dins del Departament de Justícia.

Oriol Pujol ha deixat clar que ha estat Xavier Martorell qui ha pres la decisió de plegar de la presidència de CDC a Sant Cugat. Igualment, Martorell ha decidit renunciar al seu càrrec dins el partit "per no generar problemes ni a Convergència, ni a l'agrupació local del partit a Sant Cugat, ni a l'ajuntament d'aquesta població".

Xavier Martorell, que també va ser cap de seguretat del Barça, va reconèixer que Método 3 va fer alguns serveis per encàrrec seu als locals de Convergència Democràtica de Catalunya a Sabadell.

Per demà hi ha prevista una reunió de l'assemblea local de Convergència a Sant Cugat, on Martorell té previst assistir i donar explicacions. Oriol Pujol ha insistit que el partit no va utilitzar Método 3 per investigar ningú, ni tan sols, ha dit, dins del seu partit.






Anar al contingut