El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
Estats Units

Amancio Ortega ja és el tercer home més ric del món, segons "Forbes"

El fundador d'Inditex, amb 43.800 milions d'euros, té la tercera fortuna del món, al darrere de l'empresari mexicà Carlos Slim i el fundador de Microsoft, Bill Gates. La dona espanyola més rica i la segona persona a l'Estat és l'exdona d'Ortega, Rosalía Mera.

RedaccióActualitzat
El fundador del grup tèxtil espanyol Inditex, Amancio Ortega, ha continuat augmentant el seu patrimoni i ja és el tercer home més ric del món, segons "Forbes". La prestigiosa revista recull que l'empresari espanyol, amb 57.000 milions de dòlars -43.800 milions d'euros- té la tercera fortuna del món, només al darrere de l'empresari mexicà Carlos Slim, amb 73.000 milions de dòlars, i el fundador de Microsoft, Bill Gates, amb 67.000 milions, que repeteixen posició respecte a l'any passat.

D'aquesta manera, i tal com ja avançaven altres llistats, com el de la revista econòmica "Bloomberg Markets", Ortega ha superat l'inversor nord-americà Warren Buffet, que fins ara ocupava la tercera plaça.

El fundador d'Inditex, que compta amb un total de 3.000 botigues de moda per tot el món, es va convertir el 13 de juny passat en el més ric d'Europa després de superar el propietari d'Ikea, el suec Ingvar Kamprad, que té la cadena més gran del món de mobles i complements per a la llar.

La dona espanyola més rica i la segona persona a l'Estat, segons "Forbes", és precisament l'exdona d'Ortega, Rosalía Mera, que ocupa la 195a posició mundial. El tercer espanyol inclòs en la llista de "Forbes", en la 219a posició, és el president de Mercadona, Juan Roig.

"Forbes" ha fet rècord en aquesta edició. I és que el nombre de multimilionaris ha batut un nou màxim amb 1.426 noms. La riquesa conjunta d'aquest grup d'empresaris, a més, fa un nou màxim i sobrepassa els 4,1 bilions d'euros. Altre cop on hi ha més milionaris és als Estats Units, amb 442. El segueixen l'Àsia-Pacífic, amb 386; Europa, amb 366; l'Amèrica Llatina i Central, amb 129, i el Pròxim Orient i l'Àfrica, amb 103.
Anar al contingut