Una aula de l'institut de Flix, buida coincidint amb la manifestació (Foto: EFE)
Una aula de l'institut de Flix, buida coincidint amb la manifestació (Foto: EFE)
Flix

Flix es queda desert per la manifestació a Barcelona contra l'ERO d'Ercros

Tots els establiments comercials han abaixat la persiana, fins i tot les entitats bancàries. I a les escoles han rebut només un 20% dels alumnes habituals, els més petits. La resta han fet cap a Barcelona en suport de la mobilització.

RedaccióActualitzat
Flix s'ha convertit aquest dilluns gairebé un poble fantasma coincidint amb la manifestació a Barcelona contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació anunciat a Ercros. Tots els establiments comercials han abaixat la persiana, fins i tot les entitats bancàries.

Els centres educatius tenien serveis mínims per atendre els fills dels manifestants que s'han traslladat a Barcelona i, fins i tot, han obert abans o han tancat més tard per facilitar l'organització de l'aturada. Durant la jornada, han estat pendents del 3/24 per veure com anava la protesta. "La canalla han estat molt contents de veure els seus pares per la tele", ha explicat Dora Cervelló, una de les mestres del col·legi públic Enric Grau Fontserè. Només un 20% dels alumnes habituals, els de menys edat, s'han quedat a l'escola.

Arreu, tant a les aules com a les persianes dels comerços, es podien veure cartells amb les frases "Jo, dilluns tanco", "Tanquem, no ho permetrem" o "Tots a Barcelona".

Xavier Pujol, un dels treballadors de la química Ercros i membre del comitè d'empresa, ha destacat que el seguiment de la protesta ha estat "total" i ha denunciat que l'ERO "significa la mort del poble".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut