Uhuru Kenyatta agraeix el suport dels seus simpatitzants
Uhuru Kenyatta agraeix el suport dels seus simpatitzants (Foto: EFE)
Nairobi

Un imputat per crims de guerra encapçala els primers resultats de les eleccions a Kènia

El viceprimer ministre de Kènia, Uhuru Kenyatta, encapçala el recompte de vots de les eleccions presidencials d'aquest dilluns, segons els primers resultats encara provisionals. Kenyatta està acusat de crims contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional.

RedaccióActualitzat
Els primers resultats provisionals de les eleccions presidencials d'aquest dilluns a Kènia situen en primer lloc el viceprimer ministre Uhuru Kenyatta, davant de l'altre candidat millor situat, el primer ministre Raila Odinga. Queda, però, molt recompte per fer, fins a saber els resultats definitius i si, finalment, caldrà o no una segona volta que es faria el mes que ve.

El país espera passar pàgina i millorar la seva imatge internacional, malmesa després de l'onada de violència postelectoral del 2007 amb més de 1.200 morts. Abans-d'ahir, poc abans de l'obertura dels col·legis, hi va haver una quinzena de morts en enfrontaments a la costa. Fonts policials van atribuir els atacs al grup separatista del Consell Republicà de Mombasa, que va negar tenir cap relació amb els atemptats.

Als països occidentals els preocupa l'estabilitat d'un país que veuen com un aliat regional en el combat contra el terrorisme islamista. També preocupa què pot passar si guanya Kenyatta, acusat de crims de guerra pel Tribunal Penal Internacional, considerat el responsable d'orquestrar els incidents del 2007.





Anar al contingut