Caracas

Veneçuela afronta el postchavisme amb incertesa i mostres multitudinàries de dolor

Redacció - 07/03/2013 - 06.32h.

Milers de veneçolans omplen els carrers per plorar la mort de Chávez

Els veneçolans han començat la setmana de dol pel president Hugo Chávez, mort aquest dimarts a la nit. La seva mort ha causat consternació entre els seus seguidors arreu del país. Alguns han volgut acomiadar-se'n a les portes de l'hospital i han continuat davant del centre hospitalari fins que ha començat el seguici fúnebre. Els plors per la mort del president veneçolà s'han barrejat amb consignes contra l'oposició. També s'han sentit promeses de lleialtat eterna i de suport per al seu successor, Nicolás Maduro, que ha tret l'exèrcit al carrer per garantir la pau i la Constitució.

Els funerals se celebraran divendres

Chávez serà acomiadat amb diversos actes que culminaran divendres amb un funeral. El cos del president Chávez serà traslladat aquesta tarda a l'Acadèmia Militar de Caracas, que es considera "el bressol de la 'revolució bolivariana'" i "el lloc on va néixer el president Chávez". El trasllat es farà amb un recorregut pels llocs més destacats de la ciutat i Chávez "estarà acompanyat per tot el poble", segons ha explicat el ministre d'Exteriors. Fins divendres, estarà oberta la capella ardent. El govern ha promès que treballarà perquè "el màxim de persones puguin veure el seu pare, el seu alliberador, el seu protector".

Mentrestant, ja es prepara la successió, que liderarà el mateix Maduro. Hugo Chávez el va nomenar a la tardor el seu hereu. Ara és el vicepresident i molt possiblement serà el candidat a les pròximes eleccions. Maduro tindrà el difícil paper de substituir Chávez sense tenir el carisma del difunt president. De fet, la gran incògnita és si el chavisme és possible sense Chávez.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots