Palma

Exhumen les restes del financer mallorquí Joan March per aclarir una demanda de paternitat

Per ordre d'un jutjat de Madrid, els forenses han recollit una mostra d'ADN per comparar-lo amb la de la dona denunciant. Es tracta d'una jubilada valenciana d'uns 65 anys que afirma ser una filla extramatrimonial de March. Si es demostra, podria reclamar part de l'herència milionària del financer, conegut com "el banquer de Franco".

RedaccióActualitzat
Qui va ser l'home més poderós d'Europa fa un segle no hauria dit mai que el 2013 obririen la seva tomba. Però les restes del financer mallorquí Joan March, fundador de la Banca March, s'han exhumat aquest dijous del panteó més gran del cementiri de Palma per aclarir una demanda de paternitat.

Per ordre d'un jutjat de Madrid, els forenses han de recollir una mostra d'ADN per comparar-lo amb el de la dona denunciant.

Es tracta d'una jubilada valenciana d'uns 65 anys que afirma ser una filla extramatrimonial de March. Durant els darrers 40 anys ha anat recopilant cartes on el seu pare adoptiu deixa entreveure que podria ser filla de March i testimonis propers a la seva mare, una treballadora del servei domèstic de March, per forçar la seva exhumació.

El seu advocat diu que la seva clienta ho fa perquè vol saber qui és el seu pare. Però el cert és que si es demostra, podria reclamar part de l'herència milionària del financer, conegut com "el banquer de Franco".

Els historiadors creuen que March podria tenir més fills il·legítims ja que, segons diuen, per a ell l'important eren les 3 D: "Diners, dones i dinars".

Els resultats de les proves d'ADN encara trigaran entre 3 mesos i un any.

Joan March, que va ser un dels homes més rics del segle XX, va morir a Madrid el 1962. Va ser fundador de la companyia Trasmediterránea i el 1936 va finançar el cop d'estat del general Franco.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut