L'expresident italià Silvio Berlusconi
L'expresident italià Silvio Berlusconi
Itàlia

Berlusconi, condemnat a un any de presó per la publicació d'escoltes telefòniques a "Il Giornale"

Un tribunal de Milà ha condemnat l'expresident per l'anomenat "cas Unipol" per la publicació d'escoltes telefòniques al diari "Il Giornale", propietat del seu germà Paolo. Es tracta d'una conversa que estava sota secret de sumari.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Milà ha condemnat a un any de presó l'expresident del govern italià Silvio Berlusconi per l'anomenat "cas Unipol" en relació amb la publicació d'unes escoltes telefòniques al diari "Il Giornale", propietat del seu germà Paolo. Aquest, per la seva banda, ha estat condemnat a dos anys i tres mesos de presó.

Els jutges consideren els germans Berlusconi culpables de revelació de secret professional en difondre el 2005 la conversa, que estava sota secret de sumari. A Paolo Berlusconi, a més, li imputen un delicte de receptació (contra el patrimoni o l'ordre socioeconòmic amb ànim de lucre i coneixement).

Tor plegat rau en una conversa entre el president de l'asseguradora Unipol, Giovanni Consorte, i l'aleshores líder del Partit Demòcrata d'Esquerra (DS), Piero Fassino, sobre el suposat intent de tenir el control de la Banca Nazionale del Lavoro (BNL). La conversa va ser publicada el 2005 quan encara no s'havia inclòs a les actes de la Fiscalia, ja que encara estava a mans de la policia i l'empresa Research Control System (RSC), que s'encarregava de fer les escoltes.

Segons els fiscals, el director de RSC, Roberto Raffaelli, va oferir la gravació als germans Berlusconi a la residència que l'expresident té a Arcore, prop de Milà. Amb la seva publicació, conclou la fiscalia, es pretenia perjudicar l'aleshores principal adversari polític d'Il Cavaliere.

Els jutges també han fixat una indemnització provisional de 80.000 euros per a Fassino, a l'espera que la condemna sigui efectiva.
Anar al contingut