El president del BCE, Mario Draghi (Foto: EFE)
El president del BCE, Mario Draghi (Foto: EFE)
Brussel·les

El BCE manté els tipus d'interès un altre mes en el 0,75%

Draghi ha reconegut que el consell de govern ha debatut abaixar els tipus, però que al final els ha mantingut per "consens general", però no unànime.

RedaccióActualitzat
El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir estables un mes més els tipus d'interès de l'euro en el mínim històric del 0,75%, uns nivells mínims que es mantenen des del passat mes de juliol. El president de l'organisme, Mario Draghi, però, ha reconegut que el consell de govern ha debatut abaixar els tipus, però que al final els ha mantingut per "consens general", però no unànime. Tot i això, Draghi ha assegurat que aquesta manca d'unitat no suposa "un compromís per a una futura baixada de tipus".

En qualsevol cas, el responsable del BCE ha subratllat que la institució està preparada per "mantenir la seva política acomodatícia amb l'adjudicació plena de fons a tipus fix durant el temps que sigui necessari".

La decisió no ha sorprès els analistes, que no esperaven que el BCE modifiqués la seva política monetària aquest mes, tot i que consideren que, després de les últimes males dades macroeconòmiques, és probable que el BCE acabi rebaixant els tipus.

L'economia a la zona euro es va contraure un 0,6% el 2012 respecte a l'any passat, quan el PIB va pujar un 1,5%, una dècima més del previst per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. En l'últim trimestre, la caiguda del PIB de la zona euro respecte al tercer trimestre va ser del 0,6% i, per tant, va encadenar tres trimestres consecutius en negatiu, mentre que el PIB a l'eurozona va retrocedir un 0,9% en termes interanuals.

En la mateixa línia, l'atur a la zona euro va augmentar una dècima el mes passat i va arribar a l'11,9%, el seu nivell màxim.

La taxa d'inflació es va situar al gener en l'1,8%, dues dècimes menys que el 2% de gener i el seu segon descens consecutiu, segons l'estimació avançada per l'agència d'estadística europea.
Anar al contingut