El líder nord-coreà Kim Jong-un entre la seva dona Ri Sol-ju i el jugador de la NBA de bàsquet Dennis Rodman (Foto: EFE)
El líder nord-coreà Kim Jong-un entre la seva dona Ri Sol-ju i el jugador de la NBA de bàsquet Dennis Rodman (Foto: EFE)
Nova York

L'ONU no fa cas a les amenaces nuclears nord-coreanes i aprova noves sancions contra el règim comunista de Pyongyang

El Consell de Seguretat aprova les noves sancions contra Corea del Nord. Unes sancions que han provocat unes amenaces del règim comunista que els experts consideren.

RedaccióActualitzat
El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat per unanimitat noves sancions contra Corea del Nord en resposta al seu assaig nuclear del mes passat, tot i les amenaces del règim de Pyongyang de llançar un atac atòmic preventiu contra els Estats Units.

Hores abans de l'aprovació de les noves sancions, el portaveu del Ministeri d'Exteriors nord-coreà havia dit, a través d'un comunicat, que "com que els EUA estan a punt d'iniciar una guerra nuclear, anem a exercir el nostre dret a un atac atòmic preventiu contra la caserna general de l'agressor per protegir el nostre suprem interès".

Els EUA i Corea del Sud estan fent aquests dies maniobres militars i començaran nous exercicis dilluns, cosa que, al costat de les imminents sancions, ha elevat els atacs verbals del règim de Kim Jong-un, que per primera vegada ha al·ludit a la possibilitat de llançar un "atac nuclear preventiu".

Tanmateix, els experts descarten que Corea del Nord tingui tecnologia prou avançada com per llançar un míssil amb capacitat nuclear fins als EUA a curt o mitjà termini, de manera que aquest últim desafiament podria englobar-se en l'habitual retòrica bel·licista d'aquest país. Dimarts passat, Pyongyang va prometre donar per nul l'armistici que va posar fi a la Guerra de Corea (1950-53), en una amenaça sense precedents que va arribar poc després de sortir a la llum un acord entre la Xina i els EUA a l'ONU per imposar noves sancions a Corea del Nord per la seva prova nuclear de febrer.

Aquestes sancions, que podrien ser oficials en qüestió d'hores, inclouen un reforç de les inspeccions al Nord per impedir el tràfic de productes il·lícits i béns de luxe, així com restriccions a tres nous individus i dues empreses presumptament implicats en activitats il·legals.
Anar al contingut