El nou alcalde de Ponferrada, Samuel Folgueral, aquest divendres. (Foto: EFE)
El nou alcalde de Ponferrada, Samuel Folgueral, aquest divendres. (Foto: EFE)
Ponferrada

Rubalcaba vol que l'alcalde de Ponferrada renunciï fins que es retiri el regidor condemnat per assetjament

El socialista Samuel Folgueral s'ha convertit aquest divendres en el nou alcalde del poble, amb el vot a favor del líder d'Independents Agrupats de Ponferrada, Ismael Álvarez, exalcalde i condemnat el 2002 per assetjament sexual en el "cas Nevenka".

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ordenat aquest divendres que el nou batlle socialista de Ponferrada, Samuel Folgueral, renunciï a l'alcaldia fins que el regidor Ismael Álvarez, condemnat per assetjament sexual en el "cas Nevenka", deixi el càrrec. De fet, Folgueral ha estat escollit alcalde aquest mateix divendres, gràcies a una moció de censura que ha obtingut els vots del PSOE i els Independents Agrupats de Ponferrada (IAP), formació en la qual milita Álvarez.

Rubalcaba assegura que "no comparteix com s'han fet les coses" i ha exigit a Folgueral que no assumeixi l'alcaldia fins que Álvarez "hagi presentat la dimissió i hagi abandonat la política". Si és així, Folgueral no haurà d'esperar gaire: en el ple d'aquest divendres, abans de votar la moció de censura, Álvarez ha anunciat que aquest dissabte al migdia entregarà l'acta de regidor i abandonarà la política. Quan això s'hagi produït, el líder del PSOE creu que "es podrà tornar a reprendre l'elecció de l'alcalde".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut