Caracas

Veneçuela acomiada Chávez i promet continuar la seva lluita

RedaccióActualitzat
Hugo Chávez va ser en vida un personatge carismàtic i el seu comiat va donar fe d'aquesta personalitat. Va ser una cerimònia sense protocol, rodejat d'amics i familiars, entre música veneçolana i presididia per l'espasa del llibertador Simón Bolívar. Un comiat que va servir per enaltir la figura del mandatari bolivarià.

El vicepresident de Veneçuela, Nicolás Maduro, poc abans de jurar com a nou president de la república, va acomiadar Hugo Chávez visiblement emocionat i cridant al final del funeral "Chávez viu, la lluita continua".

En els funerals hi eren presents una trentena de presidents i caps d'estat, especialment de l'Amèrica Llatina, i 54 delegacions d'alt nivell d'arreu del món. Milions d'espectadors a tot el món el van seguir en directe. En representació espanyola hi havia el príncep Felip, que no va assistir, però, al jurament presidencial de Maduro.

Eternament exposat

Les despulles del líder de la "revolució bolivariana" estaran set dies més exposades per donar l'oportunitat a més ciutadans d'acomiadar-se'n. Des de dimecres milers de persones han passat per l'Acadèmia Militar per dir l'últim adéu a un Chávez de qui les autoritats veneçolanes no han mostrat cap imatge per preservar-ne la intimitat.

El cos de Chávez serà embalsamat i exposat al públic en un museu, seguint l'exemple dels grans líders comunistes de la història.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut