Madrid

El PP demana limitar serveis com Google Earth per motius de seguretat

El grup parlamentari ha entrat una proposició no de llei al Congrés alertant que aquests mapes mostren punts estratègics de l'estat espanyol que podrien ser objectius terroristes.

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha entrat una proposició no de llei al Congrés demanant difuminar dels mapes per satèl·lit d'internet, com per exemple Google Earth, diferents punts estratègics de l'estat espanyol, al·legant que podrien ser objectius terroristes.

Segons el PP, la cartografia accessible a la xarxa pot subministrar dades sobre la distribució d'edificis i instal·lacions d'alta seguretat. Llocs sensibles com per exemple el palau de La Zarzuela a Madrid i altres d'importància política i militar, com el palau de La Moncloa, la base aèria de Torrejón de Ardoz o l'edifici del Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI.

Això, segons el text popular podria posar en risc la seguretat nacional i el manteniment de l'estabilitat internacional.

Per això el PP demana al govern espanyol que elabori un estudi sobre quina és la situació d'accessibilitat actual, quins efectes pot tenir i quines instal·lacions civils i militars poden considerar-se d'interès per a la seguretat nacional. Un cop fet, la proposició demana a l'executiu que prengui les mesures oportunes per limitar els danys potencials.

La demanda del PP no és una novetat per a les empreses amb mapes a internet. Tot i no haver-hi cap legislació específica, en altres països s'han donat casos en què s'han difuminat determinades instal·lacions a petició de les autoritats.

Anar al contingut