Barcelona

Joan Herrera i Dolors Camats formalitzen candidatura per presidir conjuntament Iniciativa

Joan Herrera i Dolors Camats han formalitzat la candidatura conjunta a les primàries per coliderar Iniciativa per Catalunya-Verds. La formació ecosocialista ha donat el tret de sortida a les primàries per substituir Joan Saura.

RedaccióActualitzat
La direcció d'Iniciativa circularà en tàndem a partir d'ara. La formacó ecosocialista camina cap a un canvi de presidència amb dos caps: un home i una dona. I tenen nom i cognom: Joan Herrera i Dolors Camats ja han presentat candidatura conjunta i tot apunta que seran els escollits.
 
L'actual secretari general de la formació, i la portaveu del grup parlamentari han anunciat que es presenten al procés de primàries per copresidir el partit. Ho han fet en el marc del consell nacional que els ecosocialistes celebren a Barcelona. La formació ha donat el tret de sortida al procés de primàries, que durarà aproximadament un mes.
 
Herrera assegura que es presenta "perquè tinc l'ambició de construir l'alternativa. Vull posar en valor el bo i millor d'Iniciativa, un partit amb profundes arrels en l'antifranquisme". Pel líder ecosocialista, "Iniciativa ha de tornar a ser l'instrument central perquè Catalunya deixi de trencar-se per totes bandes i torni a ser un sol poble".
 
La 10ª Assemblea Nacional dels roig-i-verds, prevista a mitjans d'abril, escenificarà el canvi en l'estructura organitzativa de la formació. Actualment, el president d'Iniciativa és l'exconseller Joan Saura. Després de l'Assemblea, a l'abril, Saura deixarà el càrrec, i el partit el copresidiran Herrera i Camats, una vegada superin el procés de primàries, cosa que es dóna per fet. La figura de secretari general, que actualment assumeix Herrera, desapareixerà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut