Folgueral a la sortida de la reunió amb Villarrubia perseguit pels periodistes (Foto: EFE)
Folgueral s'ha reunit aquest dissabte amb el màxim dirigent del PSOE a Castella Lleó (Foto: EFE)
Ponferrada

El PSOE amenaça l'alcalde de Ponferrada amb el règim disciplinari si no renuncia a l'alcaldia

RedaccióActualitzat
Ponferrada viu un serial polític de final encara obert. El socialista Samuel Folgueral podria veure's obligat a renunciar a la vara d'alcalde que va rebre divendres. Això és el que li exigeix el seu partit, però de moment ell no ha mogut fitxa.

El PSOE ja ha dit que, si no renuncia, recorrerà al règim disciplinari. Ho ha avançat el secretari general del PSOE de Castella i Lleó, Julio Villarrubia, després de reunir-se amb Folgueral. Aquest ha sortit de la reunió sense fer declaracions als periodistes.
 
Els esdeveniments que han portat Folgueral fins aquí comencen amb una moció de censura i estan marcats per un assetjament sexual. El PSOE i Agrupados de Ponferrada van decidir aliar-se per fer fora l'alcalde del PP. Fins aquí cap problema, però el fet que el líder d'Agrupados, Ismael Álvarez, hagués estat condemnat per assetjar sexualment una regidora fa 10 anys ha complicat les coses.
 
El PSOE creu que desbancar l'alcalde amb el suport d'Álvarez és un error que s'ha de rectificar i el mateix Alfredo Pérez Rubalcaba demanava a Folgueral que renunciés a l'alcaldia. El ja alcalde socialista, però, sembla que no pensa igual i de moment no ha dimitit.
 
Per la seva banda, Álvarez ha renunciat aquest dissabte a la seva acta de regidor en compliment del pacte que va fer amb Folgueral per aconseguir que aquest se sumés a la moció.
Anar al contingut