Carme Garcia en la seva arribada als jutjats de Sabadell
Carme Garcia arriba als jutjats de Sabadell
Sabadell

El jutge pregunta a la regidora d'ICV que va destapar el "cas Mercuri" sobre la relació de Soriano amb el govern Bustos

RedaccióActualitzat
La regidora i portaveu del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Sabadell, Carme Garcia, ha declarat aquest dissabte en qualitat de testimoni davant el jutge que investiga el "cas Mercuri". Va ser ella qui el 2010 va destapar la presumpta trama de corrupció urbanística i tràfic
d'influències i ara s'ha ratificat en aquella declaració que va ser l'inici de la investigació.







Garcia ha estat citada a declarar davant el jutge Ramón González en relació amb la peça número 1 del cas, secreta. A la sortida dels jutjats, ha parlat amb els periodistes i els ha explicat que li havien fet preguntes referents a la relació que l'exregidor del PP i presumpte cervell de la trama Jordi Soriano tenia amb el govern del socialista Manuel Bustos.

Ha hagut de respondre també sobre el cementiri municipal i unes obres al Parc Agrari, així com també sobre les reunions que havia establert amb l'empresari Nicolás Giner, que li va descobrir les comissions il·legals que cobrava Soriano.

La regidora ecosocialista ha incidit que el problema no és la investigació, sinó el que estava passant tots aquests anys a Sabadell i ha afegit que el fet que s'hagi destapat és una oportunitat per saber si s'ha usat el poder per beneficiar unes quantes persones i per canviar la manera de liderar Sabadell.

Preguntada sobre si Iniciativa es personarà com a acusació a la causa, Garcia ha assegurat que el partit encara no ha tancat aquesta reflexió i que estan considerant els avantatges i els inconvenients de fer-ho.

Garcia ha coincidit als jutjats de Sabadell amb l'exalcalde de la ciutat, que aquest dissabte també hi declarava, ell com a imputat, per unes presumptes irregularitats a la Federació de Municipis de Catalunya.
Anar al contingut