Barcelona

Arriba l'anticicló amb sol radiant i menys vent

Aprofiteu el sol d'avui perquè tindrem un cap de setmana de núvols. Matí fred, amb vent encara fort de tramuntana a primeres hores. El dia serà assolellat i estable, amb glaçades matinals a tot l'interior. Les temperatures màximes pujaran a tot el país i els valors més elevats s'acostaran als 15 graus.

Actualitzat
La pertorbació que ens generava el vent de nord marxarà per l'arribada d'un anticicló. Al llarg del dia el temps serà cada cop més estable i el vent encalmarà a tot el país. Aprofiteu el sol d'avui perquè tindrem un cap de setmana de núvols.

Només sol. Serà una jornada radiant de sol, net de núvols a primera hora del matí, tret del vessant nord del Pirineu, on quedarà alguna nuvolada aïllada. Cap al migdia creixeran alguns núvols de cotó fluix al Pirineu, però sense ser cap amenaça. Cap al final del dia, per les Terres de l'Ebre trauran el nas alguns núvols alts i prims.

Adéu a les ventades. Encara fins a primera hora del matí el vent bufarà amb cops forts als tres extrems del país: tramuntana a l'Empordà, mestral a les comarques de Tarragona i nord a les cotes altes del Pirineu. A primera hora de la tarda bufarà molt fluix i cap a la nit hauran desaparegut. Els cops de vent han superat els 100 km/h per tramuntana a Portbou amb 118 km/h, Espolla 116 i Castelló d'Empúries 102; pel vent de nord a cotes altes del Pirineu a Boí amb 111 km/h; i pel mestral a les Terres de l'Ebre als Ports amb 100 km/h.

Matí de glaçades. Les temperatures matinals han caigut allà on el vent ha estat en calma i ha provocat glaçades fortes. Tot l'interior i punts del sud de la costa Brava baixaran per sota dels zero graus. Les temperatures matinals extremes són: -16 ºC a Boí (cota 2.500 metres), -7 ºC a Gisclareny, -4 ºC a Girona, 7 ºC a Barcelona, Amposta i a l'illa de Buda.
D'altra banda, les temperatures màximes pujaran a tot el país i els valors més elevats tornaran a acostar-se als 15 ºC.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activats per a la primera meitat del dia els avisos per vent i estat del mar.

I el temps pel cap de setmana...
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut