Estelades i papers verds de l'ANC en la manifestació de la Diada.
L'ANC ha aconseguit en aquest any la fita històrica de la manifestació de l'última Diada.
Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana compleix un any amb l'objectiu de fer realitat la consulta per la independència

Un any després de constituir-se l'entitat, ha aconseguit portar la independència al centre del debat polític. El repte a ara és aconseguir la celebració del referèndum sobiranista.

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana ja té un any. En aquest temps han aconseguit la fita històrica de l'últim Onze de Setembre: la de reunir més d'un milió de persones a favor de la independència de Catalunya i traslladar aquesta aspiració al debat polític.

Ara encara el futur amb la vista posada a fer realitat la consulta per la independència. L'avanç nacional és el "leit motiv" de l'ANC però la seva presidenta, Carme Forcadell, ha explicat a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, que no entenen aquest pas endavant si no va acompanyat d'un avanç social.

El 10 de març del 2012 unes 7.000 persones van omplir el Palau Sant Jordi de Barcelona per constituir una associació dedicada a reclamar als partits polítics un referèndum sobiranista en un termini màxim de dos anys.

Aquella plataforma ciutadana, inspirada en l'Assemblea de Catalunya i que ara ja té prop de 14.000 membres, era el resultat de la unió de diversos moviments socials ja existents, com la Crida, la Plataforma pel Dret a decidir o el moviment que va impulsar les consultes sobiranistes arreu de Catalunya.
Anar al contingut