La número 2 del Partit Popular, María Dolores de Cospedal.
Cospedal considera que "anar a la cacera del polític" és antidemocràtic. (Foto: EFE)
Madrid

De Cospedal assegura que encara no se sap tota la veritat sobre l'autoria de l'11-M, 9 anys després dels atemptats

La número 2 del PP reclama als tribunals que investiguin fins al final i insisteix que encara no se sap tot sobre l'autoria de les accions. De Cospedal ha assegurat també que l'11-M va ser el moment més complicat per al PP i no pas ara.

RedaccióActualitzat
Nou anys després dels atemptats de l'11 de març a Madrid, i malgrat  la sentència en ferm del cas, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha insistit que encara no se sap tota la veritat sobre l'autoria de l'11-M i ha reclamat als tribunals que investiguin fins al final. "El que han de fer els tribunals és que arribem al coneixement de tota la veritat". I és que, segons  ha manifestat en un esmorzar al Fòrum Europa amb la plana major del PP, "no estic en condicions per saber si se sap tota la veritat o no".

De Cospedal ha assegurat també que l'11-M va ser el moment més complicat per al PP i no pas ara. Sobre el "cas Bárcenas", ha reiterat que el tema és als tribunals i que el seu partit no pot permetre comportaments reprovables, íl·licits i indignes". És més, la secretària general dels populars ha afirmat: "El PP fa el que ha de fer: dir als ciutadans exactament quina és la nostra situació, com ho hem fet amb un exercici de transparència com cap altre partit polític ha fet mai, mai, mai, i ho vull reiterar, mai". De Cospedal ha explicat que "hi ha moltes qüestions que estan als jutjats" i "me n'alegro (...) perquè així sabrem la veritat de tots".

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també s'ha referit als atemptats de l'11-M. El cap de l'executiu s'ha mostrat convençut que el terrorisme mai podrà vèncer la societat espanyola. "Com a president del govern d'Espanya vull reafirmar el compromís amb la eradicació del terrorisme, la llibertat, la democràcia, fins i tot amb la pròpia vida, que tenen enemics ferotges". Però ha advertit: "Han de saber que mai podran vence'ns".

La plana major del PP per donar suport a De Cospedal

El president espanyol, a més, ha volgut mostrar el seu "agraïment personal i polític a la persona que mai m'ha dit que no" - Maria Dolores de Cospedal- per assumir els "riscos" que comportaven les peticions que ell li ha encomanat al llarg d'aquests anys.

El suport a la secretària general del PP arriba enmig de les crítiques internes per la gestió que ha fet en el "cas Bárcenas" en un acte on el PP ha tancat files. A l'esmorzar hi havia membres del govern espanyol -com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres  Alberto Ruiz Gallardón, Jorge Fernández Díaz, Fátima Báñez, José  Manuel Soria i Miguel Arias Cañete-, l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato; el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo; el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

No és la primera vegada que el cap de l'executiu espanyol elogia la seva número dos en el PP. L'última vegada va ser a mitjans desembre, quan Rajoy la va definir com "la millor secretària general" i va dir que De Cospedal ho havia fet "molt bé".
Anar al contingut