Ciutadans de les illes Malvines vestits i amb banderes britàniques
Ciutadans de les illes Malvines vestits i amb banderes britàniques.
Port Stanley

Gairebé el 100% dels habitants de les Malvines volen continuar sent britànics

Gairebé el 100% dels ciutadans de les illes han votat a favor de continuar sent territori britànic i no argentí. Dels 1.518 votants, el 92% del cens electoral, només tres ho han fet en contra.

RedaccióActualitzat
Les Malvines volen continuar sent britàniques. Els habitants de les illes Malvines, com les anomenen els argentins, o Falkland, per als britànics, han donat un contundent missatge a les pretensions sobiranistes de Buenos Aires. I és que gairebé el 100% dels seus habitants volen continuar tal com estan. És el resultat del referèndum d'autodeterminació que ha durat dos dies que el govern de l'arxipèlag va convocar en resposta a la reclamació territorial de l'Argentina, que pressiona el Regne Unit perquè comenci un procés de negociació per resoldre la llarga disputa territorial de les illes de l'Atlàntic sud.

De les 1.518 persones que han votat, el 92% del cens electoral, el 99,8% s'han decantat pel sí i només tres vots, el 0,2%, ho han fet en contra de continuar sent britànics. Un resultat en què no hi ha hagut cap sorpresa. Era sabut que la gran majoria votarien a favor de continuar sota sobirania del Regne Unit.

En difondre's l'escrutini, hi ha hagut crits d'alegria a l'Ajuntament de Port Stanley, la capital. Un representant de l'Assemblea local ha dit que és el missatge més fort que es pot enviar al món, mentre que el cap de la diplomàcia britànica, William Hague, ha instat tots els països a acceptar la decisió en un comunicat enviat de matinada.

Per la seva banda, l'Argentina, que reclama la sobirania de les illes, ha considerat il·legal la consulta perquè denuncia que els colonitzadors no poden decidir el futur d'aquest territori d'ultramar.
Anar al contingut