Girona

Girona aprova els pressupostos del 2013 i evita la qüestió de confiança

Les abstencions d'ICV i PSC després d'intenses setmanes de negociacions han permès evitar la qüestió de confiança, que ja estava inclosa a l'ordre del dia.

RedaccióActualitzat
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el pressupost d'aquest any, gràcies a l'abstenció d'ICV i PSC. Les seves abstencions han permès evitar la qüestió de confiança que ja estava inclosa a l'ordre del dia.

Els pressupostos de 98,5 milions d'euros es van aprovar només amb els 10 vots a favor de CiU, l'abstenció de PSC i ICV i els vots en contra de PP i CUP. Els comptes que finalment es van aprovar són els sorgits de la negociació inicial de l'equip de govern amb ICV i CUP i de les posteriors al·legacions presentades per les tres formacions d'esquerres i diferents entitats, dirigides bàsicament a fomentar l'ocupació i lluitar contra la pobresa.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat les dures negociacions i la voluntat d'arribar a acords. Per això, ha agraït als dos grups que s'hagin sumat a un acord "en clau de ciutat i no de partit" i hagin volgut trobar "denominadors comuns".

El ple també ha acordat -amb els vots en contra de CUP i ICV- prorrogar fins al 2020 el contracte de la gestió del servei d'aigües a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, que haurà de reduir de 7,5 milions d'euros a 3 milions el seu deute.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha irromput a la sessió per demanar a l'alcalde que davant la situació d'emergència social s'aturin els desnonaments.
Anar al contingut