L'exministre José Blanco, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
L'exministre José Blanco, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La fiscalia demana al Suprem el suplicatori per jutjar José Blanco per tràfic d'influències i prevaricació

La fiscalia ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem que investiga el "cas Campió" que en tramiti el suplicatori, que és un formulisme legal per poder jutjar diputats i senadors.

RedaccióActualitzat
Novetats en el "cas Campió". La fiscalia vol jutjar l'exministre socialista José Blanco per tràfic d'influències i prevaricació. Per això, segons l'agència EFE, ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem que investiga el cas, José Ramón Soriano, que en tramiti el suplicatori, que és un formulisme legal per poder jutjar diputats i senadors. La fiscalia ha presentat un escrit de 28 folis i considera que hi ha prou indicis perquè l'exministre i actualment diputat socialista pugui ser jutjat per tràfic d'influències.

La investigació del cas s'ha centrat en la concessió d'autoritzacions per instal·lar una nau industrial de Transportes Azkar, propietat d'un amic de l'exministre Blanco, l'empresari gallec José Antonio Orozco, en uns terrenys que hi ha prop de l'aeroport del Prat. Per la fiscalia, també hi ha irregularitats en la compra i les obres que l'exministre es va fer en un xalet de la localitat madrilenya de Las Rozas.
Anar al contingut