Ciutat del Vaticà

Bergoglio demana a Déu "amor i fraternitat"

"Els meus germans cardenals han anat a buscar el papa a la fi del món", ha dit irònicament el pontífex. Bergoglio s'ha dirigit per primer cop als fidels com a papa Francesc I demanant-los que preguin Déu que el beneeixi en el seu nou camí, que ha de ser d'"amor i fraternitat".

RedaccióActualitzat
Quan passaven vuit minuts de les set del vespre, la xemeneia de la Capella Sixtina ha començat a expulsar fum de color blanc. Més d'una hora més tard, s'ha sabut el nom del nou pontífex, anunciat pel el Protodiaca, el francès Jean Louis Tauran. I, finalment, poc abans de dos quarts de nou, Bergoglio ha sortit al balcó de la plaça de Sant Pere i s'ha dirigit a la multitud en italià.

"Amor i fraternitat"

"Els meus germans cardenals han anat a buscar el Papa a la fi del món", ha dit irònicament el nou pontífex. Bergoglio s'ha dirigit als fidels demanant-los que preguin a Déu que el beneeixi en el seu nou camí, que ha de ser d'"amor i fraternitat".

En la seva intervenció, Francesc I ha demanat resar un parenostre i un ave maria pel pontífex emèrit Benet XVI. El nou papa també ha demanat que, abans de ser ell qui beneís el poble, els congragats a la plaça resessin a Déu perquè el beneís a ell. Seguidament, ha fet la tradicional benedicció "urbi et orbi".

Algunes informacions (lògicament no confirmades perquè revelar el que passa dins d'un conclave suposa l'excomunió) havien apuntat que, en el conclave de 2005, Bergoglio va ser el principal rival de Joseph Ratzinger per a ser escollit pontífex.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut