Catalunya

Dia de fortes ventades

La tramuntana ha superat els 150 km/h a l'Empordà, el mestral els 120 km/h a les comarques de Tarragona i el vent de nord els 130 km/h a les cotes més elevades del Pirineu.

Actualitzat
La tramuntana ha superat els 160 km/h a l'Empordà, el mestral els 120 km/h a les comarques de Tarragona i el vent de nord els 130 km/h a les cotes més elevades del Pirineu. A la tarda el vent perdrà força però no desapareixerà.

La situació de vent fort va començar al migdia de dimecres amb els primers cops de vent superiors als 100 km/h a les Terres de l'Ebre. Una vegada la pertorbació es va desplaçar cap a Itàlia, el passadís de vent de nord va guanyar protagonisme i es va posar en funcionament la maquinària del vent al nord topant contra el Pirineu. Ahir a la tarda ja se superaven els 100 km/h a les cotes altes del Pirineu i a l'Empordà.

Us presentem els cops màxims de vent provisionals d'avui.

Avui els cops de vent s'han fins al migdia en tres zones afectades: les comarques de Girona per la tramuntana, el Pirineu pel vent de nord i les comarques de Tarragona pel mestral. A la resta del país, el vent ha bufat entre moderat i algun cop fort, sobretot a Ponent.

Cantallops ha assolit un cop de 148 km/h, un dels més forts dels darrers anys segons ens ha comentat un col·laborador. També a Espolla, el vent ha arribat als 136 km/h, la ratxa més forta des del 2008. Altres indrets amb cops superiors als 100 km/h: 135 km/h al port de Llançà, 127 a Castelló d'Empúries i 115 a la Vajol.

Si voleu saber més del temps per a les pròximes hores, ho podeu consultar a la previsió del dia.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos per vent i estat de la mar a la Costa Brava.

Dades obtingudes del Servei Meteorològic de Catalunya, Meteoclimatic i col·laboradors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut