Els presidents de l'Argentina, l'Uruguai i Bolívia vetllen Chávez. (Foto: Reuters)
Els presidents de l'Argentina, l'Uruguai i Bolívia vetllen Chávez. (Foto: Reuters)
Caracas

Maduro assegura que serà "força difícil" embalsamar el cos de Chávez perquè s'ha començat tard

El president interí ha admès que els preparatius haurien d'haver començat molt abans. Científics russos i alemanys són a Caracas per portar a terme l'embalsamament, i segons el successor de Chávez es troben "en ple procés". Maduro, però, ha afegit que té "la responsabilitat màxima" d'informar que hi ha ficultats que poden impedir que es faci el que es va fer amb Lenin, Ho Chi Minh o Mao Tse Tung".

RedaccióActualitzat
Nicolás Maduro, president interí de Veneçuela, ha assegurat que serà "força difícil" embalsamar el cos d'Hugo Chávez. Maduro ha admès que per poder completar aquest procés els preparatius haurien d'haver començat molt abans. Científics russos i alemanys són a Caracas per portar a terme l'embalsamament, i segons el successor de Chávez es troben "en ple procés". Maduro, però, ha afegit que té "la responsabilitat màxima" d'informar que hi ha dificultats que poden impedir que es faci el que es va fer amb Lenin, Ho Chi Minh o Mao Tse Tung".

Segons el president interí veneçolà, la decisió d'embalsamar el cos de Chávez es va prendre "producte de l'amor" pel líder de la "revolució bolivariana". Dos dies després de morir, es va anunciar que se l'embalsamaria i reposaria en una urna de vidre perquè "tot el poble el pugui veure sense cap limitació". Ara, Maduro ha convidat els veneçolans a "tenir el comandant en el record etern". "Hem de tenir viva la seva imatge, la seva veu, el seu pensament", ha afegit.

Pel que fa als tràmits perquè Chávez sigui traslladat al panteó nacional on hi ha Simón de Bolívar, per ara s'ha suspès la presentació d'una esmena constitucional a l'Assemblea Nacional. L'oficialisme assegura que vol estudiar "els mecanismes" per a aquest trasllat.
Anar al contingut