Barcelona

Una protesta dels bombers davant d'Interior acaba amb una càrrega policial i un bomber ferit lleu

Un centenar de bombers han protestat davant el Departament d'Interior contra les retallades i la degradació de les seves condicions de treball. Els bombers han traspassat la barrera de seguretat dels Mossos, fet que ha desencadenat una càrrega policial. Un dels bombers ha resultat ferits a la mà. Interior ha obert una investigació.

RedaccióActualitzat
La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha emès un comunicat on "lamenten profundament" els fets passats durant la mobilització d'aquest dijous convocada pels bombers. Un centenar s'han concentrat davant el Departament d'Interior per protestar contra les retallades que, segons han denunciat, estan provocant una manca de recursos i degradant les seves condicions de treball. S'han queixat també que la situació actual pot afectar tant la seguretat dels professionals com de les víctimes que han de socórrer.

Els bombers han ruixat la façana principal de la conselleria amb un canó d'espuma i també els agents antidisturbis que custodiaven l'edifici. Després de tirar petards i bombes de fum al carrer, els bombers han traspassat la barrera de seguretat dels Mossos, cosa que ha desencadenat una càrrega policial de cinc agents, que ha acabat amb un bomber ferit a la mà, que ha hagut de ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques.

CCOO, UGT i CATAC, els tres sindicats convocants, han assegurat que no abandonaran les seves reivindicacions fins que Interior els escolti i accepti negociar les seves propostes. Afirmen que de moment la conselleria només els ha comentat que no té temps per parlar amb ells.

Davant "la gravetat dels fets", el Departament d'Interior "obrirà una investigació interna per aclarir-ne les circumstàncies".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut