Sabadell

El diputat del PSC Daniel Fernández, imputat per tràfic d'influències en el "cas Mercuri"

Se l'investigarà per la contractació de l'exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà per part de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Segons l'argument del fiscal, que ara fa seu el tribunal, Fernández hauria pressionat perquè es contractés Llumà.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha imputat el diputat del PSC Daniel Fernández pel "cas Mercuri" de presumpta corrupció vinculada a l'Ajuntament de Sabadell.

L'alt tribunal català es farà càrrec de la part de la investigació del "cas Mercuri" que afecta la contractació de l'exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà per part de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Segons l'argument del fiscal, que ara fa seu el tribunal, Fernández hauria pressionat perquè es contractés Llumà tot i saber que hi havia un concurs públic d'accés a la plaça que ella no havia superat. Hi ha indicis que hauria incorregut en un delicte de tràfic d'influències.

Per aquesta mateixa causa també estan sent investigats Manuel Bustos, el seu germà Francisco Bustos i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez. El fiscal fa responsable Pérez d'haver manipulat el concurs públic, a més de falsejar la documentació, perquè a l'expedient de Llumà en un primer moment hi posava "no apta".

Fernández era el secretari d'Organització del PSC, però va ser suspès del càrrec a petició pròpia quan la policia li va notificar que el jutge formava part de la investigació.

El diputat del PSC ha estat imputat a petició del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell que porta "l'operació Mercuri". L'ha imputat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva condició de diputat i, per tant, d'aforat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut