Tarragona

La justícia exculpa Delta Zero de la mort de cinc bombers al foc d'Horta i n'inculpa els dos presumptes piròmans

L'Audiència de Tarragona ha tancat la causa contra el màxim responsable dels Bombers en l'incendi d'Horta de Sant Joan. Per la sala, els dos suposats piròmans són els únics responsables de les conseqüències del foc.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Tarragona ha tancat la causa contra el màxim responsable dels Bombers en l'incendi d'Horta de Sant Joan el 2009. La justícia l'exculpa definitivament el Delta 0 Carles Font de tenir cap responsabilitat en la mort de cinc bombers en el foc.

El que va ser el cap de l'operatiu de Bombers, doncs, no serà jutjat pels delictes d'homicidi imprudent i de lesions greus. L'audiència reconeix que hi va haver falta de coordinació, però assegura que no es pot atribuir al comandament dels Bombers.

El tribunal descarta que l'actitud per acció o bé per omissió de Delta 0 comportés ni tan sols un augment del perill. No hi ha, segons la interlocutòria, cap relació entre la feina del comandament dels Bombers i la mort dels cinc agents del cos.

Per la sala, els dos suposats piròmans en són els únics responsables. L'escrit d'exculpació diu que l'única causa judicial ha de ser contra Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, els inculpats per provocar l'incendi, i ara també acusats dels 5 delictes d'homicidi per imprudència i un altre de lesions. A partir d'aquí, l'audiència tramitarà en una sola causa tot el cas d'Horta de Sant Joan.

El fiscal ja va retirar la imputació de Delta 0, que va coordinar l'extinció de l'incendi, perquè creia que no s'apreciaven prou motius per imputar els delictes d'homicidi imprudent a Carles Font. Una decisió criticada per l'acusació dels familiars de les víctimes.

Sentiments contradictoris

L'advocat de Carles Font ha assegurat que el primer sentiment és agredolç. D'una banda, reconeix "una gran alegria pel que fa al Carles Font, que per fi s'ha pogut treure de sobre aquest pes que injustament ha portat sobre les seves espatlles".

A l'altra banda, l'advocat es lamenta amb "una certa melangia perquè aquest judici, si s'hagués celebrat, hauria servit per fer una reivindicació [de Font] en tota regla i posar al seu lloc les persones que l'han difamat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut