La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.
Soraya Sáenz de Santamaría ha reivindicat la feina del PP per evitar desnonaments.
Madrid

El govern espanyol limitarà els interessos de demora i fixarà un mínim de tres impagaments per executar una hipoteca

El govern espanyol respon a la sentència europea sobre els desnonaments. La vicepresidenta del govern, Soraya Sánez de Santamaría, ha explicat que treballen per modificar la legislació per eliminar dues clàusules abusives: els interessos de demora excessius i el límit d'impagaments.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol respon a la sentència europea sobre els desnonaments. La vicepresidenta del govern, Soraya Sánez de Santamaría, ha explicat que treballen per modificar la legislació per eliminar dues clàusules que consideren abusives: els interessos de demora excessius i el límit d'impagaments.

La vicepresidenta ha recordat que la sentència parla de clàusules abusives, però no específica quines ho són i quines no. Davant aquesta situació, el govern ja ha determinat que n'hi ha dues que entren clarament en aquest supòsit.

D'una banda hi ha els interessos de demora il·limitats. Sáenz de Santamaría ha explicat que es modificarà la norma i s'establirà que no podran superar "tres cop l'interès legal del diner". La vicepresidenta explica que a partir d'ara no es podrà pactar un interès que superi aquesta xifra.

La segona mesura que ha anunciat la vicepresidenta espanyola és que "caldran tres impagaments per procedir a una execució hipotecària". Fins ara la llei marcava que n'hi havia prou amb un impagament.

Els canvis legislatius es faran, segons ha explicat Sáenz de Santamaría, mitjançant esmenes. La vicepresidenta ha recordat que aquestes propostes ja s'incloïen en el projecte de llei que va aprovar el govern espanyol per donar una resposta als desnonaments.

Paral·lelament el govern espanyol està estudiant una reforma de la llei d'enjudiciament civil que afecta els processos hipotecaris per adaptar-la a la sentència europea.

L'executiu també es compromet a "reforçar la capacitat per detectar clàusules abusives i evitar que siguin incloses en les escriptures". També es farà una tasca de donar a conèixer aquelles clàusules que han estat declarades abusives per algun tribunal per evitar que es continuïn fent servir.

Reivindica la feina feta pel govern espanyol

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha reivindicat les mesures impulsades per l'executiu per aturar el drama dels desnonaments. La vicepresidenta ha assegurat que el PP ja va proposar limitar aquestes clàusules abusives. A més, ha recordat que van impulsar un codi de bones pràctiques amb la banca que, entre d'altres, permet la renegociació del deute. Finalment, també ha defensat la moratòria de dos anys en els desnonaments a famílies que ingressin menys de 19.200 euros.
Anar al contingut