Barcelona

El Museu Marítim acull una viquimarató per commemorar els 12 anys de Viquipèdia en català

El Museu Marítim ha reunit desenes de viquipedistes per actualitzar el contingut de les remodelades Drassanes Reials coincidint amb els 12 anys de la Viquipèdia en català.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Història i modernitat unides, aquest dissabte, pel coneixement a les Drassanes Reials de Barcelona. El Museu Martítim de la ciutat ha acollit una viquimarató per commemorar els 12 anys de Viquipèdia en català. La cita ha servit per actualitzar el contingut del que s'ha publicat de les Drassanes Reials, aprofitant que ara fa un mes que es van reobrir, després de la restauració.

Enginyers informàtics, estudiants, mestresses de casa, arquitectes tècnics, aficionats a l'art... El perfil dels viquipedistes no té edat ni procedència. El denominador comú és la curiositat i la voluntat de difondre i compartir continguts de manera altruista.

La Viquipèdia catalana, pel nombre de parlants que té la llengua, hauria d'estar entre la posició 85 i la 90, però l'alta activitat dels col·laboradors l'ha situada entre les vint primeres, dels 285 idiomes en què es publica, i és una de les més valorades pel que fa a articles d'interès.

La Viquipèdia en català va ser la primera a publicar articles després de l'anglesa. Tot i que Alemanya va ser la segona a donar-se d'alta, es va mantenir latent durant molt de temps.

S'espera que durant aquest mes de març la Viquipèdia en català arribi a la xifra de 400.000 articles publicats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut