El papa Francesc, en el seu primer àngelus.
El papa Francesc, en el seu primer àngelus.
Ciutat del Vaticà

El papa Francesc resa el primer àngelus a la plaça de Sant Pere i assegura que "Déu no es cansa mai de perdonar"

El papa Francesc ha dit en el seu primer àngelus que Déu "no es cansa mai" de perdonar els homes i que, si Déu no perdonés, el món no existiria. El Vaticà ha fet públic que el papa ha confirmat provisionalment els alts càrrecs de la cúria.

RedaccióActualitzat
El papa Francesc ha resat el primer àngelus. A l'espera de dimarts, quan se celebri la missa d'entronització, continua l'expectació en cada aparició del nou pontífex.

Després de celebrar missa a la petita parròquia de Santa Anna, al Vaticà, ha tingut un llarg i càlid bany de multituds, el papa ha estat saludat al carrer amb crits de "Visca el papa", mentre els espectadors corejaven el seu nou nom. Enmig dels aplaudiments, Jorge Mario Bergoglio ha saludat d'un en un els fidels que anaven sortint de l'església, abraçant-los, i altres li besaven l'anell pontifici. També ha beneït diversos nens, sota l'atenta mirada dels guàrdies suïssos encarregats de vetllar per la seva seguretat.

Déu "no es cansa mai" de perdonar els homes

Després de deixar l'església, el papa ha anat fins al Palau Apostòlic, on ha resat el primer àngelus des del balcó dels seus apartaments privats. El papa Francesc ha aprofitat la pregària per assegurar que Déu "no es cansa mai" de perdonar els homes i que, si Déu no perdonés, el món no existiria. Des de la finestra de l'apartament, el pontífex ha afegit que són els homes els que es cansen de demanar perdó a Déu.

Davant desenes de milers de persones, que abarrotaven la plaça de Sant Pere, el papa Bergoglio ha subratllat la misericòrdia de Déu, i ha destacat la "paciència" de Déu amb els homes afirmant que "una mica de misericòrdia canvia el món, el fa menys fred i més just".

Jorge Mario Bergoglio ha explicat als fidels que ha triat el nom de Francesc en honor de Francesc d'Assís, el patró d'Itàlia, cosa que reforça les seves relacions amb aquest país, ja que la seva família procedeix del nord d'Itàlia.

Desenes de milers de persones han acollit el papa Francesc amb un llarguíssim aplaudiment quan ha sortit a la finestra, sota la qual penjava un dosser, a l'espera que el papa Bergoglio triï l'escut del seu pontificat.

Els presents, entre ells milers de nens, han onejat banderes de nombrosos països, algunes d'argentines, el seu país d'origen, i d'altres nacions llatinoamericanes, així com del Vaticà.

Confirmació de la cúria

El Vaticà ha fet públic que el papa ha confirmat provisionalment els alts càrrecs de la cúria. De manera automàtica havien cessat arran de la renúncia de Benet XVI. Així doncs, el secretari d'Estat del Vaticà, l'equivalent a primer ministre, continua sent el cardenal Tarsicio Bertone.

Des de Roma, mossèn Jordi Bertomeu, doctor en Teologia i membre de la cúria romana, ha comparat el papa Francesc amb Joan XXIII. Bertomeu ha destacat els canvis que està introduint el papa Francesc no només en la litúrgia, sinó també en la seva manera d'actuar, més propera als fidels i rebutjant els signes d'ostentació que acompanyen el seu càrrec.
Anar al contingut