Joana Ortega, vicepresidenta del govern
Joana Ortega, vicepresidenta del govern
Barcelona

Ortega reconeix que Mas demana diàleg amb Madrid però amb dos topalls: l'estat del benestar i el dret a decidir

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura que a la reunió extraordinària del govern el president Artur Mas va demanar que s'obrin vies de diàleg amb Madrid, però amb uns topalls clars que no es poden traspassar: estat del benestar i dret a decidir.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha confirmat que aquest dissabte hi va haver una reunió extraordinària del govern per la greu situació dels comptes de la Generalitat.
 
Ortega ha confirmat que a la reunió, el president Artur Mas va demanar que s'obrin vies de diàleg amb Madrid, però amb uns topalls clars que no es poden traspassar: estat del benestar i dret a decidir.
 
Segons la vicepresidenta, el president els va demanar "diàleg a Catalunya, diàleg amb les entitats i també amb l'estat espanyol". Apunta, però: "diàleg sí, tot, renúncies no". Assegura que "hi ha dues línies vermelles que el govern té molt clar, una és el manteniment de l'estat del benestar i una altra, el nostre dret a decidir".
 
Ortega ha qualificat la situació de Catalunya de complicada, per l'ofec per part de l'executiu espanyol, i afirma que la voluntat del govern és continuar treballant, sobretot amb les entitats.
 
La vicepresidenta ha explicat també que el president Mas va considerar oportú convocar aquesta reunió, després que es va suspendre la cimera econòmica i social amb els partits, ja que tots els consellers la tenien prevista a l'agenda.
Anar al contingut