Madrid

L'Ibex lidera les pèrdues a Europa en una sessió marcada per la incertesa pel rescat de Xipre

Els inversors han optat per les vendes en la primera sessió després de l'anunci del rescat de Xipre. Les pèrdues han estat destacades a l'inici de la sessió, però s'han anat moderant al final de la jornada. El selectiu espanyol ha liderat les pèrdues al vell continent amb una caiguda del 1,29%. La prima de risc ha pujat fins els 356 punts bàsics.

RedaccióActualitzat
La borsa ha centrat l'atenció aquest dilluns en la primera sessió des de que es va anunciar el rescat de Xipre. El tancament de les borses asiàtiques pronosticava una jornada incerta i plena de dubtes. Al Japó, per exemple, l'índex Nikkei ha tancat caient un 3%. A Europa, els mercats han començat la jornada amb pèrdues importants, però a mesura que avançada el dia s'han anat moderant.

L'Ibex-35 ha tancat amb unes pèrdues de l'1,29%, després de refer-se d'una caiguda superior al 2%.  El selectiu espanyol ha liderat les pèrdues dels principals parquets europeus, que han acabat aquest dilluns amb resultats similars. La Borsa de Milà ha estat, després de l'espanyola, la que més ha caigut amb un 0,85%. La prima de risc italiana ha baixat fins els 323 punts bàsics. Londres ha tingut unes pèrdues del 0,49%, pràctimcamet igual que París. Frankfurt ha retrocedit un 0,40%.

La prima de risc també s'ha vist afectada per la situació xipriota i ha pujat fins els 355 punts bàsics, tot i que a l'obertura s'ha arribat a enfilar fins els 370 punts, respecte els 346 de divendres.

De retruc, l'interès dels bons a deu anys ha pujat a primera hora del matí fins al 5,08%, si bé s'ha moderat i ha aconseguit situar-se de nou per sota del 5%, en concret en el 4,93%.

En aquest context, el Tresor Públic espanyol farà aquest dimarts una subhasta de lletres a tres i nou mesos, en la qual espera col·locar fins a 4.000 milions d'euros.

Pel que fa als països perifèrics, la prima de risc de Grècia ha pujat dels 985 als 987 punts bàsics. La prima de risc portuguesa ha tancat en els 464 punts bàsics.

Tot i que l'impost sobre els dipòsits a Xipre podria interpretar-se com un precedent en el conjunt d'Europa, els experts consideren que aquest tipus de rescats no seran extrapolables a d'altres països. Les tensions als mercats estan relacionats amb el rescat de 10.000 milions d'euros, però també a la possibilitat que el Parlament xipriota no pugui aprovar les condicions imposades per Europa, que inclouen una quitança a tots els dipòsits bancaris privats.



 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut