El comte de Fontao, José Manuel Romero, ha declarat durant una hora i mitja. (Foto. EFE)
El comte de Fontao, José Manuel Romero, ha declarat durant una hora i mitja. (Foto. EFE)
Madrid

González Pons nega que la seva firma fos clau perquè Nóos cobrés diners de la Generalitat Valenciana

El vicesecretari general del PP i exconseller valencià ha negat que la seva firma fos determinant perquè l'Institut que va presidir Urdangarin cobrés més de 300.000 euros de la Generalitat per organitzar uns Jocs Europeus que mai no es van dur a terme. Ho ha dit després de declarar com a testimoni davant del jutge Castro. Per la seva part, l'assessor jurídic de la Casa del Rei diu va advertir a Urdangarin que deixés Nóos el 2006.

RedaccióActualitzat
El vicesecretari general del PP i exconseller valencià de Presidència, Esteban González Pons, ha negat que la seva firma fos determinant perquè l'Institut Nóos, que va presidir Iñaki Urdangarin, cobrés més de 300.000 euros de la Generalitat Valenciana per organitzar uns Jocs Europeus que mai no es van dur a terme. Ho ha dit després de declarar com a testimoni davant del jutge instructor del cas, José Castro.

"És veritat que la meva firma apareix en un conveni amb l'Institut Nóos, però també és veritat que hi és perquè hi va haver un acord previ del govern de la Generalitat Valenciana i que, amb la meva firma, no es va comprometre ni un euro públic ni es va pagar un euro públic a l'Institut Nóos", ha argumentat. "Només amb la meva firma no li hauria suposat ni un euro a Nóos", ha afegit.

El conveni es va signar el 23 de desembre del 2005. Segons consta al sumari del cas, l'empresa aparentment no lucrativa d'Urdangarin i Diego Torres va rebre 382.203 euros de Presidència del govern valencià per preparar els Jocs per al 2006.

A més de González, també s'ha desplaçat als jutjats de la Plaza de Castilla per explicar-se com a testimoni l'assessor jurídic de la Casa del Rei, José Manuel Romero, comte de Fontao, que assegurat al jutge que al 2006 va demanar a Urdangarin que deixés les activitats a Nóos per evitar que obtingués rèdits econòmics "per ser qui és".
Anar al contingut