El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.
Madrid

Madrid es planteja retirar ajudes per a trasplantaments a les autonomies que no compleixin el dèficit

El govern espanyol planteja la possibilitat de retirar subvencions per a la partida de trasplantaments a les comunitats autònomes que incompleixen l'objectiu de dèficit, com Catalunya.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol planteja la possibilitat de retirar subvencions per a la partida de trasplantaments a les comunitats autònomes que incompleixen l'objectiu de dèficit, entre les quals hi ha Catalunya. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat als passadissos del Congrés dels Diputats que aquesta mesura no s'aplicarà de forma automàtica.

Montoro nega que ara mateix hi hagi intenció de tocar partides tan sensibles com la de trasplantaments, però admet que per llei es podria fer: "Això és matisable ja que s'ha de fer la valoració de l'esforç que han fet les comunitats autònomes en la reducció del dèficit públic i, per tant, la llei d'estabilitat pressupostària l'anirem aplicant en funció de l'esforç de reducció del dèficit, no automàticament, com es desprèn de la seva lectura".

Les ajudes que en podrien resultar afectades estan dedicades a la formació de tot el personal sanitari implicat en un procés de trasplantament.
El director de l'Organització Nacional de Trasplantaments, Rafael Matesanz, adverteix que són la base d'un model que s'ha convertit en pioner a l'àmbit mundial.

El PSOE demanarà la compareixença de la ministra de Sanitat, Ana Mato, al Congrés perquè doni explicacions sobre la possibilitat que el govern pugui retirar ajudes dedicades als trasplantaments a les comunitats que no compleixin el dèficit.
Anar al contingut