Barcelona

El Consell de Govern de la CCMA aprova l'avantprojecte de pressupostos del 2013

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat amb cinc vots a favor i una abstenció un avantprojecte de pressupostos que xifra en 295,9 milions d'euros els recursos per a l'any 2013, enfront els 348,2 milions del 2012. La notícia ha coincidit amb una vaga parcial dels treballadors de TV3.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat avui, en sessió ordinària, l'avantprojecte de pressupostos per al 2013. L'avantprojecte, que s'ha aprovat per cinc vots a favor i una abstenció, preveu un pressupost de 295,9 milions d'euros per al grup d'empreses de la CCMA. D'aquesta quantitat, 288,4 milions d'euros corresponen al pressupost disponible, i els restants 7,5 milions s'han de destinar, tal com marca la llei, a cobrir el dèficit generat el 2012.
 
Amb això, la disponibilitat pressupostària de la CCMA per a aquest 2013 disminueix un 17% respecte a l'any anterior, que va tancar amb 348,2 milions d'euros, segons la liquidació provisional.
 
Pel que fa als ingressos, l'aportació pública prevista en el pressupost és de 225 milions, un 14% inferior al 2012. Les previsions d'ingressos publicitaris suposen 60,5 milions, un 10% menys sobre el tancament de l'any anterior. Per últim, la CCMA preveu una reducció de la resta d'ingressos d'un 18%, fins als 9,4 milions.
 
Per compensar aquesta caiguda d'ingressos i cobrir el dèficit generat l'exercici anterior, el Consell de Govern ha acordat l'aplicació de polítiques de contenció al pressupost de la Corporació. En aquest sentit, ha decidit reduir un 18% la despesa de personal i un màxim del 17% la despesa corrent, atès que, amb aquesta disminució, les partides de continguts audiovisuals i inversions acumularan ja, des del 2010, una reducció total de prop del 50%.
 
Després de la reunió del Consell de Govern, el seu president, Brauli Duart, i la resta de consellers s'han reunit amb els representants dels treballadors de la CCMA, TVC i Catalunya Ràdio per explicar el contingut d'aquest avantprojecte de pressupost. El president ha destacat especialment l'esforç de contenció realitzat en les partides relacionades amb continguts audiovisuals i inversions, que "en tres exercicis s'han reduït a la meitat", i ha defensat "no afectar-les més, atès que això suposaria creuar una línia vermella que posaria en risc l'actual model de servei públic de comunicació". En aquest sentit, Brauli Duart ha demanat als treballadors "diàleg i esforç per preservar i potenciar tots junts l'eina de cohesió social i nacional que representen els mitjans de la Corporació", procurant assolir en les properes setmanes un acord entre empresa i treballadors que garanteixi "el lideratge, la qualitat i la viabilitat dels nostres mitjans".
 
L'aprovació d'aquest avantprojecte ha coincidit amb una aturada parcial convocada pel comité d'empresa des de les 11 del matí i fins a dos quarts de dues del migdia, que ha afectat la programació de TVC. Els treballadors que s'han manifestat davant de la seu de la CCMA consideren amenaçat el servei públic de televisió, mentre que per la direcció aquest servei públic està garantit.

Aquest migdia, els comitès de les empreses del grup han estat informats d'aquest avantprojecte. L'assemblea de treballadors de TV3 ha acordat per demà dijous una jornada de vaga de deu del matí a deu de la nit. 

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut