Els funcionaris s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume. (Foto: ACN)
Més d'un miler de funcionaris han protestat davant la Generalitat. (Foto: ACN)
Barcelona

Els funcionaris denuncien que estan en la mateixa situació que Xipre

Més d'un miler de treballadors del sector públic s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume en contra de les retallades al sector. Denuncien que s'ha arribat a perdre fins a un 30% de poder adquisitiu i que els serveis públics ja no poden suportar més tisorades.

RedaccióActualitzat
Més d'un miler de funcionaris s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per rebutjar les retallades que se'ls apliquen. Els sindicats de la funció pública han denunciat que la seva situació és "perfectament comparable al corralito de Xipre" per la part de salari que han perdut. "Allà els roben el 10% dels seus estalvis i aquí el 10% del que hauríem de cobrar", s'ha queixat el responsable de la funció pública de la UGT, Xavier Casas.

Els sindicats, entre els quals hi havia també CCOO, la Intersindical Alternativa de Catalunya i la Plataforma Sindical Unitària de la Funció Pública de Catalunya, han recordat que els treballadors públics han arribat a perdre fins a un 30% del poder adquisitiu i ja no poden oferir un servei públic de qualitat.

Treballadors de la sanitat, l'educació, la justícia i la seguretat han participat en la protesta davant del Palau de la Generalitat, on han lliurat a un representant del govern una carta adreçada al president Artur Mas contra les tisorades.

"Ni els serveis públics ni els treballadors podem suportar més retallades", han advertit els manifestants, que han criticat que les polítiques de la Generalitat "fan més risc els rics i empobreixen els treballadors"
Anar al contingut