Francisco Javier Guerrero, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Francisco Javier Guerrero, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Sevilla

La jutge del cas dels EROs falsos a Andalusia dicta el reingrés a presó del principal imputat

Es tracta de l'exdirector general de Treball d'Andalusia, Francisco Javier Guerrero. Tal com demanava la Fiscalia, la jutge ha ordenat el seu reingrés a la presó per la seva responsabilitat en aquest frau i pel risc de destrucció de proves i de fuga. Guerrero va sortir de la presó a l'octubre, després d'haver-s'hi estat set mesos i de pagar una fiança de 50.000 euros.

RedaccióActualitzat
La jutge del cas dels EROs fraudulents de la Junta d'Andalusia ha tornat a enviar a la presó l'exdirector general de Treball d'aquesta comunitat, Francisco Javier Guerrero. Tal com demanava la Fiscalia, la jutge ha ordenat el seu reingrés a la presó per la seva responsabilitat en aquest frau i pel risc de destrucció de proves i de fuga.

Guerrero, principal imputat en el cas, va sortir de la presó a l'octubre, després d'haver-s'hi estat set mesos i de pagar una fiança de 50.000 euros. El reingrés es deu a la investigació que ha fet la Guàrdia Civil els últims mesos i que fa referència al pagament de sobrecomissions en la tramitació dels EROs.

Justament arran d'aquestes últimes investigacions, la Guàrdia Civil ha detingut més d'una vintena de persones a tot l'Estat, 9 de les quals a Barcelona. Segons els investigadors, els detinguts han estafat més de 50 milions d'euros a Hisenda.

Negoci rodó per a les empreses i per als treballadors

El suposat frau consistia que diverses empreses, en fallida, s'acollien als expedients tot i que els seus treballadors ja estaven coberts per pòlisses d'assegurances, contractades per empreses mitjanceres, que rebien, a canvi, comissions il·legals. Un negoci aparentment rodó per a empreses i treballadors, que aconseguien la comissió de la pòlissa i les subvencions per l'expedient de regulació d'ocupació.
Anar al contingut