Nicolas Sarkozy en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Nicolas Sarkozy en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Bordeus

Sarkozy, imputat per abús de debilitat en el cas de la multimilionària octogenària Bettencourt

L'hereva de L'Oréal, Liliane Bettencourt, té una demència mixta i Alzheimer en estat moderadament sever. La justícia ha imputat l'expresident francès perquè sospita que es podria haver aprofitat de la condició de Bettencourt per aconseguir diners que van anar destinats a finançar la campanya que el va portar a l'Elisi el 2007.

RedaccióActualitzat
La justícia investigarà l'expresident francès Nicolas Sarkozy per abús de debilitat en l'afer de la multimilionària octogenària Liliane Bettencourt, segons ha indicat l'advocat del polític. Thierry Herzog ha qualificat la decisió judicial d'incoherent i injusta i ha anunciat que hi presentarà recurs immediatament i que en reclamarà la nul·litat.

Segons es va fer públic el 2011, Liliane Bettencourt té una demència mixta i Alzheimer en estat moderadament sever. La investigació judicial vol aclarir si Sarkozy va treure profit de l'estat de la milionària i va abusar de la seva confiança per aconseguir diners per a la campanya que el va portar a l'Elisi el 2007.

L'expresident ha comparegut al Palau de Justícia de Bordeus i ha mantingut un acarament amb el majordom de Bettencourt, Pascal Bonnefoy. Els jutges volien determinar quantes vegades va anar Sarkozy al domicili de la milionària durant la campanya electoral i determinar si va abusar de la seva debilitat per obtenir fons. L'expresident francès ha confirmat una visita, mentre que el majordom afirma que hi va anar diverses vegades.

La sospita que Sarkozy es podria haver aprofitat dels problemes mentals de la multimilionària octogenària va sortir de Claire Thibout, antiga comptable de Bettencourt. El 2010, la dona va declarar a la policia que, tres anys abans, l'administrador de la família, Patrice de Maistre, li havia demanat 150.000 euros en efectiu per donar-los al llavors tresorer de la campanya electoral de Sarkozy.

El cas es va destapar per casualitat dins d'una investigació paral·lela per una disputa familiar que la filla de Bettencourt, Françoise Meyers, va portar als tribunals.
Anar al contingut