Barcelona

Barcelona busca donar un ús social o ciutadà a solars públics buits mentre no s'hi inverteixi

Els espais de titularitat municipal que estan en desús s'han ofert a associacions i entitats perquè, temporalment, hi donin un ús social. L'Ajuntament també ha urbanitzat solars abandonats per convertir-los en espais de joc infantil o equipaments esportius.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Barcelona vol donar sortida a diversos solars buits de la ciutat, de titularitat municipal, on encara es trigarà uns anys a invertir. Entre les fórmules per fer-ho hi ha la d'oferir els espais a associacions i entitats perquè, temporalment, hi donin un ús social o la microurbanització, intervencions "exprés" i de baix cost per donar un ús ciutadà, provisional, a un espai degradat.

Fa només un parell de setmanes que l'Ajuntament va reconvertir un solar de Vallcarca en una pista de bàsquet, i la instal·lació ja té un grup de fidels del barri, que s'estalvien d'anar fins al parc de l'Espanya Industrial, a tocar de l'estació de Sants.

En altres casos, l'ajuntament ha obert un concurs perquè entitats i associacions presentin projectes per ocupar temporalment una vintena de solars.

Entre aquests, el de l'emblemàtica Casita Blanca. L'espai que va acollir milers d'històries d'amor furtiu podria convertir-se en un hort urbà per a persones en exclusió social. Davant mateix del MACBA, un altre solar té quatre pretendents, amb propostes que van des de l'art urbà fins a un espai per als infants de famílies necessitades.

Ara, una comissió valorarà les propostes, en funció de criteris ambientals, d'innovació i d'impacte social, entre altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut