El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, en una imatge d'arxiu.
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El fiscal veu connexió entre el "cas Gürtel" i els comptes del PP, i defensa que Pablo Ruz continuï la investigació

La Fiscalia Anticorrupció troba connexions entre la comptabilitat oficial del PP i el "cas Gürtel" i, per tant, ha defensat que Pablo Ruz sigui el jutge competent per investigar aquest afer. El fiscal demana a Ruz que rebutgi la inhibició que li va plantejar el jutge Javier Gómez Bermúdez.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció veu connexions entre els comptes del PP i el "cas Gurtel" que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. Això fa que el fiscal defensi novament que Ruz sigui el jutge competent per investigar el cas, en un escrit enviat a aquest jutge de l'Audiència Nacional. El fiscal demana a Ruz que rebutgi la inhibició que li va plantejar el jutge Javier Gómez Bermúdez.

Anticorrupció ha trobat per primera vegada vincles entre Gürtel i els comptes dels populars, en concret quatre donacions reconegudes per aquest partit davant el Tribunal de Comptes i quatre pagaments més que figuren en aquest sumari que instrueix Ruz. Els pagaments de la trama Gürtel que coincideixen amb les donacions estan fets a nom de "LB" (que podria correspondre a l'extresorer de la formació Luis Bárcenas) i de "JS" (identificat com l'exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda). Per això, la fiscalia demana al jutge Pablo Ruz que rebutgi el requeriment de Gómez Bermúdez que li traspassi la causa i estima que procedeix mantenir la competència de la investigació en mans de l'instructor de Gürtel.

Avui, mentrestant, Luis Bárcenas s'ha negat a repetir la prova cal·ligràfica davant el jutge Pablo Ruz. Bárcenas ha rebutjat tornar a declarar més sobre la suposada comptabilitat B del PP perquè està tip d'anar al jutjat.
Anar al contingut