Rio de Janeiro

Aldarulls a Rio pel desallotjament forçós d'un grup d'indígenes arran de les obres a l'estadi de Maracaná

L'emblemàtic estadi brasiler s'ha de remodelar en vistes al Mundial de futbol de 2014 i les obres obliguen a enderrocar un edifici contingu ocupat des de fa any per un grup d'indígenes. Grups de manifestants que volien evitar el desallotjament s'han enfrontat a la policia.

RedaccióActualitzat
La remodelació de l'emblemàtic estadi de Maracaná, el més gran del Brasil i un dels més grans del món, amb motiu del Mundial de futbol del 2014, ha generat problemes d'ordre públic a Rio de Janeiro. Les obres obligaran a enderrocar un edifici del costat abandonat des de fa 35 anys i que acollia l'antic Museu de l'Indi. Des del 2006 està ocupat per una trentena d'indígenes brasilers. Grups de manifestants s'han enfrontat a la policia per evitar el desallotjament.

Aquest divendres es complia la data límit de 72 hores que havien donat als indígenes, d'una desena d'ètnies, perquè l'abandonessin. Algunes persones marxaven voluntàriament abans del desallotjament, mentre que la majoria van oferir resistència. Uns 200 policies van desallotjar a la força una quarantena de persones i van utilitzar gasos lacrimògens.

Fins ara, les autoritats els havien ofert altres terrenys per construir-hi un centre cultural, però són més lluny del centre i els indígenes ho refusaven perquè consideraven que hi estarien aïllats. Volien mantenir l'edifici per difondre la seva cultura també durant el campionat. Per ells, la demolició respon a interessos purament comercials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut