Barcelona

De Gispert no descarta que la consulta s'hagi de fer més enllà del 2014 per la crisi

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, no descarta que la consulta d'autodeterminació s'hagi de fer més enllà del 2014, depenent de la situació econòmica del país. En declaracions a "El Suplement" defensa refer el diàleg amb Madrid.

RedaccióActualitzat
Estira-i-arronsa entre Esquerra Republicana i Convergència i Unió per la data de la consulta. Aquest divendres, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, deia al xat del 324.cat que és possible fer la consuta abans que Escòcia. En canvi, la presidenta del Parlament i política d'Unió, Núria de Gispert, considera que el referèndum s'ha de celebrar a finals de 2014 i afegeix: "Si el 2014 continuem amb la crisi que tenim ara, esperem una mica".
 
Núria de Gispert ha fet aquestes declaracions al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio. La presidenta del Parlament deixa clar que ella està per fer-la el 2014, com marca l'acord entre CiU i Esquerra. De Gispert assegura que és "més partidària" de complir l'acord de governabilitat i estabilitat de Catalunya i celebrar la consulta d'autodeterminació "a finals del 2014", però "si al final segueix la crisi, i Déu no ho vulgui, esperem una mica".
 
De Gispert és així un dels primers alts càrrecs catalans que no descarten posposar la consulta sobiranista, una postura que ja ha expressat en diverses ocacions el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.
 
Govern amb el PSC i ERC?
 
De Gispert també s'ha pronunciat sobre la proposta d'Artur Mas de fer un govern amb socialistes i Esquerra Republicana. Considera que seria beneficiós per al país
 
Paral·lelament, De Gispert, d'Unió Democràtica, entén que la nova tàctica d'obertura al diàleg amb el govern del PP que el president Artur Mas ha posat en marxa aquesta setmana ja ha donat els primers fruits.
 
De Gispert ha posat d'exemple la reunió d'aquesta setmana del Consell de Política Fiscal i Financera, on sembla que s'obre una "certa escletxa", ha indicat, en la flexibilització del dèficit pressupostari.
Anar al contingut