Islamabad

Els talibans amenacen Musharraf d'assassinar-lo si torna al Pakistan

Un portaveu del TTP ha assegurat que disposen d'un esquadró d'insurgents que s'immolarà amb explosius davant Musharraf si aquest compleix la promesa de tornar al Pakistan per participar a les eleccions de maig.

RedaccióActualitzat
El moviment talibà pakistanès (TTP, sigles en urdú) ha amenaçat d'utilitzar "atacants suïcides i franctiradors" per "assassinar" l'expresident del Pakistan, Pervez Musharraf, si l'exmandatari torna de l'exili.

Un portaveu del TTP ha assegurat als mitjans locals que disposen d'un esquadró d'insurgents que s'immolarà amb explosius davant Musharraf si aquest compleix la promesa de tornar al Pakistan per participar a les eleccions de maig.

El portaveu talibà ha explicat que l'encarregat de liderar el grup que intentarà posar fi a la vida de l'expresident és Adnan Rashid, l'exmembre de les Forces Aèries pakistaneses que va participar el desembre del 2003 en un atemptat fallit contra Musharraf. Rashid es trobava entre els 400 reclusos que van aconseguir escapar de la presó pakistanesa de Bannu l'abril de l'any passat després d'un atac dels talibans.

Musharraf, però, va anunciar fa poc des del seu exili voluntari a Dubai que no tem tornar al Pakistan: "La gent diu que hi ha demandes judicials contra la meva persona i que afronto riscos, però jo no els temo, ja que m'encomano a Alà".

L'expresident ha assegurat que la seva formació, el Partit de la Lliga Islàmica per tot Pakistan, participarà en els comicis parlamentaris que se celebraran l'11 de maig i que presentarà candidats a tots els districtes.

Musharraf, que va arribar al poder al Pakistan el 1999 després d'un cop d'estat i va abandonar el càrrec el 2008, ha viscut des de la seva dimissió entre Londres i Dubai, i té previst arribar demà a la ciutat meridional pakistanesa de Karachi.

La justícia pakistanesa va dictar el 2011 diverses ordres de detenció contra Musharraf per no haver protegit la vida de l'exprimera ministra Benazir Bhutto, assassinada en un atemptat el desembre del 2007, quan el militar era president. No obstant, un tribunal de la província de Singh, al sud del Pakistan, va aplanar el camí al retorn de Musharraf al país asiàtic al garantir la llibertat sota fiança si torna.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut