Berlusconi deixant-de aplaudir a la Plaça "dil popolo"
Berlusconi deixant-de aplaudir a la Plaça "dil popolo"
Roma

Berlusconi, preparat per a una nova campanya electoral si no es forma govern a Itàlia

"O es forma un govern fort que impliqui totes les forces polítiques en aquests moments tan greus per al país o que es torni a votar. No hi ha alternatives", ha dit Berlusconi.

RedaccióActualitzat
L'expresident de l'Executiu i líder del partit Poble de la Llibertat (PDL), Silvio Berlusconi, ha assegurat que està preparat per començar aviat una campanya electoral i guanyar àmpliament els comicis si no s'aconsegueix formar govern a Itàlia.

Durant la manifestació que la seva formació ha convocat aquest dissabte a Roma, Berlusconi ha aparegut a la plaça del Popolo, on s'havien reunit desenes de milers de persones, per criticar durament als seus adversaris polítics i afirmar que, si el centreesquerra de Pierluigi Bersani no aconsegueix formar govern , "estan preparats per anar a les eleccions".

El cap d'Estat italià, Giorgio Napolitano, ha encarregat a Bersani "explorar" si té els suports necessaris per formar govern, després que la coalició de centreesquerra fos la més votada en les eleccions del 24 i el 25 de febrer i aconseguís majoria absoluta a la Cambra dels Diputats, però no al Senat.

"O es forma un govern fort que impliqui totes les forces polítiques en aquests moments tan greus per al país o que
es torni a votar. No hi ha alternatives", ha subratllat "il Cavaliere". Berlusconi ha estat aclamat pels seus coreligionaris durant la manifestació, que ha tingut com eslògans "Tots amb Silvio" i "A Silvio no se li toca". La marxa ha estat convocada amb l'únic objectiu de criticar la Justícia italiana, després que es comuniqués a Berlusconi que estava sent investigat per corrupció en el cas de la compra de vots al Parlament per fer caure el 2006 el Govern del seu llavors adversari Romano Prodi.

L'acte, que va començar amb la projecció d'imatges de la carrera política i empresarial de Berlusconi amb extractes d'algunes de les seves entrevistes, va incloure un míting de l'exprimer ministre amb dures crítiques als seus enemics polítics i el que va semblar el llançament de la seva campanya electoral.

Berlusconi va destacar la necessitat de reduir "els impostos a les famílies, les empreses i el treball, perquè això comporta més consum, producció i llocs de treball i més entrades a les arques de l'Estat".

Però també va carregar contra la magistratura i va instar a una reforma judicial "perquè a ningú li passi" el que li ha passat a ell.
Anar al contingut