Londres

La policia britànica investiga la mort de Berezovski sense descartar cap hipòtesi: suïcidi, mort natural o assassinat

La policia britànica ha encarregat una investigació sobre la mort del magnat rus Borís Berezovski. Berezovski s'havia destacat per la seva oposició ferotge al president rus, Vladímir Putin, i era amic de l'exagent rus Aleksandr Litvinenko,

RedaccióActualitzat
Suïcidi, mort natural o assassinat? La policia britànica ha encarregat una investigació sobre la mort del magnat rus Borís Berezovski, que va aparèixer mort aquest dissabte a casa seva a Londres. Agenst d'Scotland Yard han inspeccionat el seu domicili per confirmar que no hi ha restes de substàncies químiques o radioactives.

A mesura que passen les hores va guanyant terreny la possibilitat d'un suïcidi. Borís Berezovski estava arruïnat i havia explicat als periodistes que la seva vida ja no tenia sentit.

Berezovski tenia 67 anys i, aparentment, cap problema de salut. Però aquest dissabte a la tarda, el magnat rus Borís Berezovski va aparèixer mort a casa seva, al sud-est d'Anglaterra. El cas ja ha despertat sospites per dos motius. Primer, perquè Berezovski anava sempre acompanyat de personal de seguretat. I segon, perquè ja havia estat víctima de més d'un intent d'assassinat. Un fins i tot va acabar amb la vida del seu xofer.

Berezovski s'havia destacat per la seva oposició ferotge al president rus, Vladímir Putin, i era amic de l'exagent rus Aleksandr Litvinenko, enverinat a la capital britànica el 2006. El magnat va fer fortuna a l'època de Borís Ieltsin, però després es va convertir en un conegudíssim oponent del president rus, Vladímir Putin, i va haver de fugir de Rússia cap al Regne Unit l'any 2000, després d'haver rebut moltes amenaces.

Enfrontament amb Abramòvitx

"Estic molt sorprès pel que ha passat avui. La meva posició és molt simple. Tot el que ha presentat Abramòvitx al tribunal són mentides. De vegades tinc la sensació que ha estat el mateix Putin qui ha escrit la sentència". Així de sorprès es mostrava Berezovski l'any passat, després de perdre una batalla de més de 3.700 milions d'euros contra un altre magnat rus, Roman Abramòvitx. Un tribunal de Londres va desestimar les acusacions del propietari del Chelsea contra Berezovski perquè vengués les seves accions a una petrolera russa per sota del preu de mercat. Segons la BBC, des d'aleshores Berezovski estava molt deprimit i, fins i tot, tenia problemes financers.
Anar al contingut